Olivier Andriessen
Industrial Design Engineer

 

Smart Taphendel

Opdrachtomschrijving

De consument en producent hebben geen inzicht in het tapgebruik van de gebruiker. Hier moet een oplossing voor komen in de vorm van een Smart Taphendel die registreert hoe veel bier er is getapt. 

Om dit mogelijk te maken zitten in de nieuwe taphendel een aantal elektronische onderdelen. Voor mij de opdracht om een passende indeling en behuizing te maken zodat het product op de markt kan komen.  Randvoorwaarden

In eerste instantie heb ik gekeken naar de bestaande taphendel en vastgesteld dat aan de binnenkant van de nieuwe hendel schroefdraad moest komen. Vervolgens heeft een extern bedrijf de elektronische samenstelling aangeleverd heb ik hier een behuizing voor gemaakt. 


 

 


Concept

De hendel moest zo compact mogelijk zijn en tegelijk ergonomisch en aantrekkelijk er uit zien. Om de hendel te kunnen produceren heb ik de behuizing opgedeeld in 4 delen: een onder- boven- en zijkanten. In de behuizing bevindt zich een bracket die de verschillende elementen verbind. 


Vervolgens is een ribbenstelsel en enkele schroefverbinding toegevoegd om het geheel op te sluiten.


Resultaat

Op het eind is nog op basis van de stijl van het bedrijf de vormgeving aangepast en is een compacte en dynamisch gepresenteerd.